GTranslate

 

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.
PDF Nyomtatás E-mail

Hercegkúton került lebonyolításra a Társulási Tanács soron következő ülése

A hagyományt folytatva, a 2011. szeptember 21-én, vidéki helyszínen, ezúttal Hercegkút településen került összehívásra a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának ülése. A tanácsülést megelőzően Demeter Ervin kormánymegbízott érkezett a községbe, ahol a jelenlévő polgármestereket tájékoztatta a közigazgatás közeljövőben történő átszervezéséről. A napirendek megtárgyalását követően pedig Hercegkút nemrég megválasztott polgármestere és jegyzője mutatta be a település értékeit a résztvevőknek.

Minden szempontból rendhagyó és különleges ülést tartott a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. szeptember 21-én Hercegkúton. A megszokottól eltérően a délutáni órákban kezdődött az ülés és a szívélyes vendéglátásnak köszönhetően késő estig élvezhették a meghívottak a település vendégszeretetét.

Délután 2 órától Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott tartott tájékoztatást az önkormányzatokat érintő várható változásokról, a közigazgatás átalakítását célzó kormányzati szándékról, különös tekintettel a járások kialakításának várható módjáról.

A települési polgármestereknek tartott tájékoztatót követően-immár a meghívott vendégekkel, jegyzőkkel kiegészülve- kezdetét vette a Tanácsülés, melyet Aros János, elnök nyitott meg. A Jegyzői kollégium és a bizottságok előkészítő munkájának köszönhetően a napirendi pontok megtárgyalása jó ütemben haladt. Tájékoztató hangzott el Dr. Téglás István rendőrkapitány Úrtól a lakosság biztonságérzetét javító ORFK intézkedésről, Nádasi Bálint mb. irodavezetőtől a Társulás 2011. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról. Az ülésen beszámolt az első félévben, a Kistérségben végzet munkáról a Sárospataki Rendelőintézet, a Művelődés Háza és Könyvtára valamint a Családsegítő Pedagógiai Szakszolgálat. Határozat született LEADER pályázat benyújtásáról helyi kisrendezvény megszervezésére és tájékoztatók hangzottak el a Társulás aktuális ügyeinek alakulásáról. Az utolsó napirendi pontként a Társulási Tanács elnökhelyettesének megválasztására került sor, melyet a korábbi hercegkúti polgármester, Rák József Úr lemondása tett indokolttá. A zárt ülés elrendelését követően megtartott szavazáson a polgármesterek úgy döntöttek, hogy továbbra is Hercegkút polgármestere lássa el a tisztséget, így a jelenlegi településvezető Rák József lett a Társulás egyik elnökhelyettese.

A késődélutánba nyúló tanácskozást követően felülmúlhatatlan vendéglátásban volt része a meghívottaknak. A kiadós ebédet követően látogatásra került sor a Római katolikus templomban, a Sváb tájházban, a Kőporosi- és Gombos-hegyi pincesoron. Az estébe nyúló idegenvezetés után borkóstolót tartott polgármester Úr saját pincéjében, legvégül a Götz pincészet feldolgozójának megtekintésével zárult a nap, ahol friss must kóstolására is lehetőség nyílt.

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának és munkaszervezetének nevében ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Rák József polgármester Úrnak, dr. Stumpf Enikő körjegyzőnek és Hercegkút község képviselőtestületének a vendéglátásért, és hogy ilyen kiváló házigazdái voltak a Tanácsülésnek.

További fotók.....

 

2011. szeptember 23.

 
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал