GTranslate

 

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.
PDF Nyomtatás E-mail

5 éves a kistérség könyvtárosait összefogó Olvasószolgálati és Helyismereti Műhely


Április utolsó péntekén ismét vendégségbe hívtuk a sárospataki kistérség könyvtárosait, közművelődési szakembereit. A könyvtárosi műhelymunka keretében a Közkincs-kerekasztal 2012. évi első ülésére is sor került - küldte a tudósítást a könyvtár vezetője...

E napirendi pontban Bosch Ágnes beszámolt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának felkéréséről, és értékelésükről.

Csatlósné Komáromi Katalin, A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója, és Bosch Ágnes kistérségi közművelődési referens interjú keretén belül mutatta be a Közkincs-kerekasztal 2007-2012 közötti eredményeit, és a referensi munkát.

Az elért eredmények alapján a Közkincs-kerekasztal minden szempontból megfelelt a kulturális „jó gyakorlat” kritériumainak, mely hazai és Európai Uniós szinten is modellértékű lehet.

A következő beszámolót Krenyitzkyné Sárosi Krisztina tartotta, aki ismertette a vendégekkel a Miskolcon megrendezett regionális szakmai nap tapasztalatait. Az „Új tartalom, új megoldások” című rendezvényen az iskolai és közművelődési könyvtárosok együttműködési lehetőségeire mutattak be elméleti és gyakorlati megoldásokat.

Ezután beszámoltam a Magyar Nyelv Múzeumában rendezett könyvbemutatóról, ahol Nánási Yvette, a Magyar Gyermekkönyvkiadók Egyesülete igazgatója rendkívül színesen mutatta be 2012 gyermekkönyv-termését a meghívott pedagógusoknak, könyvtárosoknak. Az egyesület által kiadott katalógusokat a Műhelyben megjelent könyvtárosoknak ki is osztottam, majd a Bodroghalmon megrendezett Bodrogközi Regionális Diáktalálkozó tapasztalatait is ismertettem.

Hogya Róbert, a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás referense az elhangzott kérdésekre reagálva felvázolta azt a bizonytalan helyzetet, ami a Társulás jövőjét jellemzi.

Befejezésként sor került arra a „nosztalgia-partyra” is, amelyben visszatekintettünk a Műhely 5 éves múltjára. A sok-sok fotóval, zenével színesített beszélgetés során felidéztük a mozgókönyvtári ellátás történetét a kezdetektől egészen napjainkig. A régi történetek, anekdoták felidézésével kellően feltöltődtünk, és jókedvűen tértünk haza. A következő alkalommal Olaszliszkára látogatunk el egy tanulmányi kirándulásra.

 

 
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал