GTranslate

 

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.
PDF Nyomtatás E-mail

A megszűnésről tárgyalt a Kistérségi Társulás Tanácsa

 

A kistérségi társulások életében 2013. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe, ennek kapcsán a Sárospatak Város Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott rendkívüli tanácsülést 2012. október 16-án a Sárospataki Kistérségi Társulás Tanácsa. Több fontos napirendi pont volt, ám az egyik legfontosabb az volt, hogy hogyan tovább 2013. január 1-jétől – kezdte beszámolóját az ülésről Aros János, a Tanács elnöke…


 

Azt a javaslatot hoztuk meg egyhangúlag, mindent alaposan végiggondolva és kielemezve, hogy a munkaszervezet megszüntetést előkészítjük, hiszen a munkaszervezet 2013. január 1-jétől való működtetetésére fedezetet nem látunk. A társulást viszont egyelőre nem tervezzük megszüntetni, hiszen vannak olyan folyamatban lévő projektek, kötelezettségek, amelyeknek a végső lezárási határideje 2013. március végére, április közepére várható. Tehát addig célszerű legalább a társulást fenntartani, hiszen ezeket a projekteket akkor át kellene alakítani, a pályázatot kiíró hatóságoknál, aminek a kimenetelét nem látjuk.

Beszélgettünk a vagyon felosztásának, ill. a vagyon átadásának a módjáról, hiszen elég jelentős vagyonnal rendelkezik a kistérségi társulás. A végleges döntést természetesen nem tudtuk még meghozni, ugyanis az egyeztetések és az adatoknak a kiszámolása még folyamatban van. Ezeknek a pontosítása után előreláthatólag október végén tudunk majd végeleges döntést hozni.

Európai Uniós projektünk is van még folyamatban, ami miatt a társulás megtartása mellett döntöttünk még 90 napig. Ez egy TÁMOP-os  szociális foglalkoztatási projekt. Ennek keretén belül továbbra is munkahelyeket tudtunk biztosítani - tehát ezért is fontos, hogy folytassuk tovább.

Van egy másik beadott pályázatunk is, itt még támogatási szerződés nem került aláírásra, tehát ebben könnyebb a helyzetünk, hiszen a pozitív döntés esetén a támogatási szerződést, már úgy fogjuk módosíttatni és aláírni, hogy minden Sárospatak város önkormányzatára vonatkozzon majd.

Beszélgettünk még az egyebek között további társulásoknak a lehetőségéről, hiszen a teleülések 2000 fő alatt nem működtethetnek önálló önkormányzatot, így elkezdődött a mozgolódás a jelenlegi kistérségi társulás települései között, hogy ki kivel szándékozik együttműködni 2013. januártól. Itt sincs még végleges döntés, egy fix pont van, Viss, Zalkod, Kenézlő és Györgytarló úgy tűnik, hogy a végleges megállapodás előtti állapotba került.

Törő Gábor

/2012.10.19./

 
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал