GTranslate

 

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.
PDF Nyomtatás E-mail

Negyedik alkalommal rendezett projektértékelőt a Kistérségi Társulás

Megtartotta negyedik, egyben utolsó projektértékelő rendezvényét a TÁMOP-5.1.1-09/6-2010-0017 számú, Szociális ellátás fejlesztése a Sárospataki kistérségben” című projektet megvalósító Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás. A rendezvényről és a projekt előrehaladásáról Hogya Róbert projektmenedzser számolt be.

A projektmegvalósítás speciális abból a szempontból, hogy a szociális kisegítőként foglalkoztatott személyek különböző településeken dolgoznak a kistérség területén szétszórva, ezért napi munkájuk során csupán a melléjük kijelölt mentorral találkoznak, a többi alkalmazottal és a projektmenedzsmenttel nem. Ezért a pályázat készítésekor terveztünk kb. félévente olyan értékelő rendezvényt, ahol a projektrésztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikat.

2012. december 12-én az utolsó ilyen alkalomra került sor, mivel a kétéves projekt a végéhez közeledik. A közigazgatás átszervezése kapcsán most különösen sok volt a bizonytalanság, sok kérdés merült fel a 2013. január 1-t követő projektmegvalósítással kapcsolatban. Mindenkit sikerült megnyugtatnunk, hogy a projekt biztonságosan befejezhető, a kötelező minimálbér emelésre is van fedezet a projekt költségvetésében és valószínűleg a projektmenedzsment összetétele sem változik. A munkaszervezet megszűnését követően is engedélyt kapunk Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalától a korábbi iroda projektcélokra történő használatára. Azon vagyunk tehát, hogy a projektben résztvevők és különösen az ellátott idős emberek semmit ne érzékeljenek a változásokból.

Már most, két hónappal a projekt zárása előtt egyértelműen megállapítható, hogy a kitűzött célokat maximálisan teljesítettük. A kistérség önkormányzatai nagy segítséget kaptak azzal, hogy 21 hónapon keresztül egy (néhol kettő) plusz munkaerőt tudtak bevonni a szociális feladatellátás végzésébe, a foglalkoztatottak közel 2 évig biztosítva látták munkahelyüket, mindezt a saját lakóhelyükön és nem utolsó sorban az ellátott idős emberek megelégedésére szolgált dolgozóink munkája, olyan feladatokat is elvégeztek helyettük, melyekre korábban nem volt kapacitása a házi gondozóknak.

A projekt hátralévő részében a mindennapi munka mellett a foglalkoztatottaknak szervezünk egy 50 órás kompetenciafejlesztő tréninget, ahol munkaerő-piaci ismereteket, álláskeresési technikákat és vállalkozási ismereteket sajátíthatnak el. Ennek célja, hogy a projektből való kikerülést követően önállóan is kamatoztatni tudják a megszerzett ismereteket és munkatapasztalatot.

A projekt fizikai zárása 2013. február 28-án történik, ezt megelőzően, február végén sor kerül egy ünnepélyes projektzáró rendezvényre is.

A rendezvényen készült fotók itt tekinthetők meg.

A Zemplén Televízió Hír7 című műsorában elhangzott beszámoló itt nézhető meg.

 
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал